Gården London 1
91194 Vännäs

Korna, ungdjuren och tjurkalvarna på Gården London, utfodras med egenproducerat ensilage och en mindre mängd kraftfoder. Ungdjuren får även dricka vasslen från den egna osttillverkningen. Utfodringen av vassle utgör sista delen i ett kretslopp och djuren älskar den. Med sitt mjölksocker har den även en positiv inverkan på köttet.

Både kor och ungdjur går till största del i lösdrift eller utomhus. Rörelsefriheten gör att djuren håller sig friska och starka och de blir tama och lätta att sköta.

Det lokala slakteriet Strömdahla i Örsbäck, knappt 3 mil från Gården London, anlitas vid slakt. De sköter transport, slakt, styckning, paketering och uppmärkning av det hängmörade köttet.
Strömdahla arbetar uteslutande med premiumkött, är IP-certifierade och KRAV-godkända och vi är glada att kunna erbjuda kunder ett miljövänligt, förstklassigt producerat och professionellt styckat nötkött!

Ibland skickar vi en del av vårt nötkött till Familjen Hansen Charkuteri i Stöcksjö, ca 4,5 mil från Strömdahla. Där vidareförädlar de hantverksmässigt nötköttet till goda hamburgare. Inga tillsatser utom salt och peppar används och hamburgarna får en kötthalt på 98%.

För mer information, se fliken ”Försäljning”.