Korna, ungdjuren och tjurkalvarna på Gården London, utfodras med egenproducerat ensilage och en mindre mängd kraftfoder. Ungdjuren får även dricka vasslen från den egna osttillverkningen. Utfodringen av vassle utgör sista delen i ett kretslopp och djuren älskar den. Med sitt mjölksocker har den även en positiv inverkan på köttet.

Både kor och ungdjur går till största del i lösdrift eller utomhus. Rörelsefriheten gör att djuren håller sig friska och starka och de blir tama och lätta att sköta.

Det lokala slakteriet Strömdahla i Örsbäck, knappt 3 mil från Gården London, anlitas vid slakt. De sköter transport, slakt, styckning, paketering och uppmärkning av det hängmörade köttet.
Strömdahla arbetar uteslutande med premiumkött, är IP-certifierade och KRAV-godkända och vi är glada att kunna erbjuda kunder ett miljövänligt, förstklassigt producerat och professionellt styckat nötkött!

Ibland skickar vi en del av vårt nötkött till Familjen Hansen Charkuteri i Stöcksjö, ca 4,5 mil från Strömdahla. Där vidareförädlar de hantverksmässigt nötköttet till goda hamburgare. Inga tillsatser utom salt och peppar används och hamburgarna får en kötthalt på 98%.

För mer information, se fliken ”Försäljning”.